Kabinet2040 multimedia

Op deze pagina kun je alles terugvinden van Kabinet 2040 op het gebied van columns, podcasts en andere contentcreacties. Veel plezier!


18 december 2020 - De laatste podcast voor 2020 in de reeks #D66NaNu staat online! We waren nog nooit zo veel thuis als het afgelopen jaar, daarom praten Michiel Verkoulen en Kiki deze keer met Mohamed Baba over wonen. Mohamed Baba is bestuursvoorzitter van woningcorporatie Haag Wonen. Hij geeft ons vanuit zijn perspectief een mooie inkijk in de complexiteit van de sociale woningbouw. Wat is het fundamentele probleem en welke (politieke) toekomstbestendige keuzes moeten we nu maken om te zorgen dat ook in 2040 ons land voor iedereen goed bewoonbaar is? Luister het gesprek via jouw favoriete kanaal:


19 oktober 2020 - In deze aflevering praten Kiki en Michiel Verkoulen (de Breidelaars) met advocaat Jan-Koen Sluijs. Jan-Koen betoogt dat niet alleen staten, maar ook (grote) bedrijven zich aan mensenrechten moeten houden. Hij heeft daarvoor juridische en historische argumentatie. 


9 oktober 2020 - Robin Fransman is een actief denker en een activistisch publicist, over een breed scala aan onderwerpen. Hij is een gepassioneerd pleitbezorger voor hervormingen die een leefbaarder wereld dichterbij brengen. In deze podcast praten Michiel Verkoulen (de Breidelaars) en Bouke met Robin Fransman over de (scheefgeraakte) balans tussen kapitaal en arbeid, en wat we daaraan kunnen doen. 


1 oktober 2020 - Sihame El Kaouakibi is een indrukwekkende politica uit Vlaanderen. Ze noemt zichzelf onderwijskundige, onderneemster, politicus voor jongeren en ondernemer, voor iedereen, voor een all-in economie. #AllTogether, op de dag nadat een nieuwe Belgische regering geformeerd is onder leiding van Sihame's Open VLD, publiceren wij onze podcast waarin Ayla Schneiders (de Breidelaars) en Kiki in gesprek aan met Sihame. 


27 september 2020 - In deze tweede aflevering gaan Kiki en Michiel Verkoulen (de Breidelaars) in gesprek met de vers aangetekende voorzitter van Milieudefensie: Marty Smits. Over energie en de energietransitie. Marty is sociaal ondernemer, hij is oprichter van Sosimple Solar; een bedrijf dat schone energie goedkoop aanbiedt. Voorheen was Marty ondermeer managing consoltant bij de Boston Consulting Group en lid van het Landelijk Bestuur van D66. 


6 september 2020 - In deze eerste aflevering van #D66NaNu gaan Kiki en Michiel Verkoulen (de Breidelaars) in gesprek met Ouke Arts. Ouke is partner bij consultancy Thaesis, voorzitter van poppodium EKKO en onderdeel van dakloze bioscoop Motel Opgedoekt. Ouke spreekt over de diepe problemen die de culturele sector nu heeft en over de mogelijkheden om de toekomst van kunst, muziek, theater en film er beter uit te laten zien. Je hoort Ayla Schneiders van de Breidelaars de podcast openen en sluiten. Veel luisterplezier!