Nieuws

Blog over de EU door Eveline Goesten

Kan ik nog steeds zeggen dat ik een pro-Europeaan ben? Voor mij geen gekke vraag gezien het feit dat de waarden van individuele lidstaten uit de EU vaak - en voor mijn gevoel steedsvaker - niet aansluiten op mijn eigen waarden. Dit terwijl het verbond van de EU voor mij ineerste instantie een vanzelfsprekendheid is, omdat Europese samenwerking leidt totEuropese samenhorigheid en het ons land geopolitiek gezien krachtiger maakt dan alleen.Bovendien zijn mijn grensoverschrijdende vriendschappen mede mogelijk gemaakt door deEU en sluiten de waarden waarop de EU is gestoeld (gelijkheid, zelfbeschikking, non-discriminatie) aan op mijn waarden als D66’er.

Lees meer »

Stijn Bos sluit aan als zorg-ambassadeur bij Kabinet 2040

Stijn Bos is als zorg-ambassadeur aangesloten bij Kabinet2040 en gaat dit onderwerp verder vormgeven. Zijn persoonlijke missie is om D66 te positioneren als de sterke, genuanceerde middenpartij. Meer info? Check zijn LinkedIn pagina of stuur een bericht naar info@kabinet2040.nl 

Lees meer »

Tomas Geurts sluit aan bij Kabinet 2040

Tomas Geurts heeft zich aangesloten bij Kabinet 2040 om te gaan helpen met het vergroten van de zichtbaarheid van Kabinet 2040 en mee te denken over hoe we het langetermijndenken meer kunnen verankeren in de politiek. Meer weten over Tomas? Check zijn LinkedIn pagina hier of stuur een bericht naar info@kabinet2040.nl.

Lees meer »

Chiara Kessler als defensie-ambassadeur aangesloten bij Kabinet 2040

Chiara Kessler is als defensie -ambassadeur aangesloten bij Kabinet2040 en gaat dit onderwerp verder vormgeven. Haar persoonlijke missie is om het onderwerp beter in beeld te brengen, en de partij uit te dagen een realistische en toekomstgerichte visie te vormen. Door nu goede gesprekken te voeren over defensie en veiligheid zorgen we dat in 2040 Nederland, in nauwe samenwerking met de Europese Unie, goed voorbereid is op de uitdagingen van de toekomst. Meer info? Check haar LinkedIn pagina of stuur een bericht naar info@kabinet2040.nl.

Lees meer »

Eveline Goesten nieuwe Europa-ambassadeur

Eveline Goesten is als Europa -ambassadeur aangesloten bij Kabinet2040 en gaat dit onderwerp verder vormgeven. Haar persoonlijke missie is om het durven & anders denken terug te krijgen in de D66 mindset. Door nu goede en vooral kritische gesprekken te voeren over Europa zorgen we ervoor dat D66 ook nog in 2040 een pro Europese partij kan zijn met waarden en idealen waarin D66 zich herkent. Meer info? Check haar LinkedIn pagina of stuur een bericht naar info@kabinet2040.nl 

Lees meer »

Reinout Huizer sluit aan bij Kabinet 2040

Reinout Huizer is aangesloten bij Kabinet2040 en gaat helpen met het organiseren van activiteiten en het opzetten van nieuwe initiatieven binnen Kabintet2040. Meer info? Check zijn LinkedIn pagina of stuur een bericht naar info@kabinet2040.nl.

Lees meer »

Diversiteit & Inclusie in 2040

Uit enthousiasme stak ik mijn hand op om ambassadeur Diversiteit en Inclusie te worden. Daarna dacht ik pas na. Ik probeerde wat ideeën op papier te zetten. Over onder andere modern families, een vrouwelijke premier en gendersensitief testen van medicijnen. Ik vond het moeilijk om - buiten de vraagstukken van vandaag - in toekomstbeelden te denken. Ergens zat een blokkade. 

Lees meer »

Online sessie 'Den Haag in 2040'

Wat is jouw toekomstbeeld voor Den Haag in 2040? Op 8 december gaan D66 Den Haag en Kabinet 2040 online in gesprek over de toekomstdromen voor Den Haag. Het evenement vindt plaats via Zoom, start om 20:00 en duurt tot 21:30.

Lees meer »

Essay - Ambassadeur Alexander over AI vandaag en in 2040

Ambassadeur Alexander Jansen schreef voor Kabinet 2040 een stuk over Artificial Intelligence en de kansen en risico’s die daarbij moeten komen. Wat moeten we nu doen om straks leidend te zijn in deze technologie? En hoe verhoudt dat zich tot het belangrijke recht op privacy? Je leest het hier: https://www.linkedin.com/feed/update/urn:li:activity:6724218906518544384/ 

Lees meer »

Online sessie 'Leiden in 2040'

Kabinet 2040 host haar eerste (online) sessie op donderdagavond 25 juni om 20:00 uur voor de D66 afdeling Leiden. Wij kijken er naar uit om op vele plekken binnen D66 de leden uit te dagen na te denken over de lange termijn.

Lees meer »

Kabinet 2040, aangenaam!

Kabinet 2040 komt met 66 toekomstbeelden voor tien thema’s. Sinds half maart bouwen vijf bevlogen D66'ers aan een toekomstvisie. De komende periode wil Kabinet 2040 samen met leden van de partij dit verhaal aanscherpen. Het coronavirus geeft een nieuwe kijk op de samenleving, economie en natuur. Waar staan we straks? Hoe moet het verder? 

Lees meer »