Reinout Huizer sluit aan bij Kabinet 2040

Gepubliceerd op 12 februari 2021 om 16:22

Reinout Huizer is aangesloten bij Kabinet2040 en gaat helpen met het organiseren van activiteiten en het opzetten van nieuwe initiatieven binnen Kabintet2040. Meer info? Check zijn LinkedIn pagina of stuur een bericht naar info@kabinet2040.nl.

Waarom doe je mee aan Kabinet2040?
“In de politiek gaat het veel over de actualiteiten en behalen van winsten op de korte termijn. Wat mij zo aanspreekt aan Kabinet2040 is dat het uitdaagt om na te denken over de impact die de keuzes van vandaag hebben op de toekomst. Ik hoop dat we met Kabinet 2040 de politiek kunnen motiveren om verder te kijken dan een regeerperiode en dat we met elkaar keuzes durven te maken voor de lange termijn.

Welk toekomstbeeld spreekt je het meest aan?
“Persoonlijk spreken de toekomstbeelden over de leefomgeving mij erg aan. Op dit thema staan we in Nederland voor grote uitdagingen. Het is ook echt een onderwerp waar de keuzes die we vandaag maken een grote impact gaan hebben op het Nederland van morgen.”

Welk toekomstbeeld kunnen we aanscherpen of toevoegen?
“Bij het toekomstbeeld leefomgeving zijn de meeste stellingen gefocust op de fysieke leefomgeving. Een belangrijk onderwerp, maar we moeten ook goed nadenken over het belang van sociale cohesie in buurten en wijken. Het moet voor iedereen mogelijk zijn om te participeren in buurtinitiatieven en iedereen moet toegang hebben tot dezelfde voorzieningen in de wijk.

“In 2040 wonen we in groene leefbare steden en dorpen, waar we onze buren kennen en waar iedereen mee kan doen in de buurt.”


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.