Eveline Goesten nieuwe Europa-ambassadeur

Gepubliceerd op 16 februari 2021 om 17:30

Eveline Goesten is als Europa -ambassadeur aangesloten bij Kabinet2040 en gaat dit onderwerp verder vormgeven. Haar persoonlijke missie is om het durven & anders denken terug te krijgen in de D66 mindset. Door nu goede en vooral kritische gesprekken te voeren over Europa zorgen we ervoor dat D66 ook nog in 2040 een pro Europese partij kan zijn met waarden en idealen waarin D66 zich herkent. Meer info? Check haar LinkedIn pagina of stuur een bericht naar info@kabinet2040.nl 

Waarom doe je mee aan Kabinet2040?
Ik geloof erin dat de partij D66 op zijn best is wanneer de mensen erbinnen anders durven te denken en buiten de gebaande paden durven te lopen. Hier ligt vaak de creativiteit en zijn er oplossingen voor actuele problematiek te vinden. Kabinet 2040 is voor mij de juiste methode om hier zelf een stap in te maken: om te durven anders na te denken over de inhoud die mij met de D66 paplepel is ingegoten. Om te beginnen met onze idealen op het gebied van Europa.

Welk toekomstbeeld spreekt je het meest aan?
Een echt democratische Europese Unie. Waarin Eurocommissarissen verantwoording afleggen aan Europees Parlement en media, en zij de positieve en negatieve consequenties ervaren van uitgevoerd beleid. Een Europa waarin we alle lidstaten behandelen als gelijkwaardig lid, zodat lidstaten zich weer meer gaan focussen op wat er speelt binnen Europa in plaats van erbuiten. En, een Europa waar nationale politici niet langer de credits uit Brussel claimen, maar het instituut soms ook een positief podium gunnen.

Welk toekomstbeeld kunnen we aanscherpen of toevoegen?
Het beeld dat Europese lidstaten vanzelfsprekend democratisch zijn en blijven, en kandidaat lidstaten vanzelfsprekend democratisch(er) worden en blijven. Zolang we dit niet gezamenlijk erkennen, kunnen we ook geen systeem aanpassingen maken om dit te voorkomen of te veranderen.

In 2040 is de Europese Unie een federatie met minder bureaucratie en meer democratie.


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.