Bouke van Hilten is een energieke wervelwind. Hij houdt zich het liefst met honderd dingen tegelijk bezig. Mensen ontmoeten, verbindingen leggen en nieuwe projecten is wat hem drijft. Toekomst betekent voor hem optimisme en vooruitgang, waar we in 2040 weer samen leven in de samenleving. Waar de wereld ervaren en beleven hand in hand gaat met behoud van natuur. Daarmee beginnen we vandaag, met elkaar en een lach op het gezicht. Stap je mee op de trein naar morgen? Wie weet wat je allemaal tegenkomt!

Geef Jorieke van der Schaaf een maatschappelijk probleem en ze creëert een nieuw perspectief. Haar kracht zit in de inhoud en het leggen van verrassende verbanden. Samen dromen we een toekomstperspectief bij elkaar. Een radicale herverdeling van onze welvaart, een duurzame en circulaire economie en een onvoorwaardelijk basisinkomen voor iedereen? Wij denken dat het mogelijk is. Denk je met ons mee? 

Bastiaan Bakker is een creatief ondernemer die drijft op positieve energie en altijd zoekt naar nog niet bestaande verbindingen, nieuwe invalshoeken en perspectieven om nieuwe samenwerkingen te realiseren. Juist ook met het oog op de volgende generatie zijn we als Kabinet 2040 met elkaar gedurende de Covid-19 periode in gesprek gegaan over hoe de 'toekomst na nu' er uit moet komen te zien. 

De positieve energie, creativiteit en vernieuwing die we met Kabinet 2040 hebben geprobeerd te creëren in de 66 stellingen hoop ik op zoveel mogelijk enthousiastelingen over te brengen, zowel binnen als buiten D66. Doe je mee?!

Kiki Norbruis houdt van de combinatie van vorm, inhoud en impact. Ze is een bevlogen aanpakker. Een optimistische D66'er die graag nadenkt over de toekomst. Haar kracht zit in de combinatie van tekst en beeld. 

Met tekeningen en teksten schetst ze het liefst een hoopgevend toekomstverhaal. Een verhaal waarbij we in 2040 kunnen lachen om dingen als een diversiteitsquotum en een digitale revolutie. Én niet meer vechten tegen de natuur, maar het als onze bondgenoot zien. Dat kan. Hoe? Door ons te beseffen dat de samenleving na nu vandaag begint. Kom in actie! Wij zijn onze toekomst. 

Liang de Beer werkt het liefst vanuit een wit canvas. Beelden scheppen die nog niet bestaan, organisaties starten die een maatschappelijke behoefte vervullen en nadenken over de verre toekomst. Ze werkt voor de overheid, is actief D66’er, schrijft, organiseert, bedenkt - en ze hoopt in 2040 compleet andere dingen te doen. In 2040 is een leven lang leren gewoon, en zal ook haar dagelijkse leven met de tijd meer veranderen. Om dit mogelijk te maken, moeten we vandaag al nadenken over het leven dat we morgen willen leiden.